top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıİpek Sağlık

Sağlık kabinimizde verdiğimiz hizmetler

Güncelleme tarihi: 8 Mar 2022

Sağlık kabinlerinde pansumandan yara bakımına, kan alımından kulak lavajına kadar birçok çeşitli hizmet verilebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sağlık kabini hizmetlerinden ücreti dahilinde yararlanabilmektedir. Enjeksiyon (iğne işlemleri), şeker ölçümü ve takibi, kateter takılması, tansiyon ölçümü, dikiş atılması ve alınması, idrar ve beslenme sondalarının takılması veya değiştirilmesi, kan grubuna bakılması, kulak delinmesi, damar yolu açılması ve gebelik testleri gibi birçok hizmet sağlık kabinlerinde verilen hizmetlerden arasında yer almaktadır.

Küçük Cerrahi Müdahaleler

Ağır cerrahi işlemler gerektirmeyen yaralanmalar için yapılan müdahaleler küçük cerrahi işlemler olarak tanımlanmaktadır. Kişinin geçirdiği bıçak kesmesi, cam kırığı ve yabancı cisim batması gibi ufak kazalar büyük ameliyatlar gerektirmeden sağlık kabinlerinde tedavi edilebilmektedir. Ayrıca deride oluşan sivilceler ve bu sivilcelerin içindeki irinin temizlenmesi, burun kanamaları için tampon uygulanması, tırnak batması sonucu oluşan enfeksiyonlar hastaneye gidilmesine gerek kalmadan sağlık kabinlerinde sonuçlandırılabilmektedir.

Serum İşlemleri

Kanın pıhtılaşmasından sonra üst kısımda kalan şeffaf sıvı serum olarak adlandırılmaktadır. Vücudun hastalıklarda savaşırken ürettiği antikorlar kanın serum denilen kısmında birikmektedir. İlgili sıvının iğneler yardımıyla transfer edilmesi birçok hastalığında tedavisinde kullanılmaktadır. Serum takma ve çıkarma işlemleri sağlık kabinlerinde verilen diğer hizmetler arasında yer almaktadır. Serum takma ve çıkarma işlemlerinin uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.



48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page